A hazaáruló


Fischer Iván a tökéletes példa arra, hogy nem csak a szocializmus börtönében képes egy művészember patkánnyá változni.

Fischer Iván napközben eljátssza a Magyarországért aggódó demokrata művészembert

Nem kellett se kínvallatás, se a gyors szabadulás ígérete, se a kiváltságok csábítása, Fischer ezek nélkül is képes volt önmaga szubjektumából kiindulva ócska besúgó patkánnyá változni.

Abból is a legocsmányabb fajtává. Olyanná, amelyik végtelenül sunyin harap.

Fischer Iván napközben eljátssza a Magyarországért aggódó demokrata művészembert. Otthon azonban, a súlyos áporodott sötétítő függönyök rejtekében, az utcát lesve megfigyelő emberek után kutatva paranoiásan, a gyorsan bedobott konyakok elhatalmasodó delíriumában, Iván ír.

Nem kotta hever ilyenkor előtte, hanem az árulók irigysárga pergamenje. Arra vési egyre gyorsulón zihálva a megzakkant agya sötét bugyraiból előtörő kesze-kusza mondatait. A mondatokban egyre kevesebb az értelem, egyre több a vád. Napról napra és mondatról mondatra mind több az elborult elme képzelgése, az oktalan rettegés jajongása, és a féktelen bosszúvágy.

Agyába már nem képes behatolni az értelem legcsekélyebb napsugára sem

És Fischer Iván önszántából vált ilyen patkánnyá. Mondhatjuk, hogy nem adhat mást, mint mi lényege…

Fischer Ivánt nem hurcolták el a szocializmus börtönébe az eltiport forradalom után, nem vallatták, nem kínáltak neki gyors szabadulást, és nem ígértek neki előnyöket, mint egykor, az őspatkánnyá váló irodalmárnak. Nem, Fischer Iván önként és dúdolva írta és minden bizonnyal írja még a mai napig is a feljelentő sorokat. A feljelentést Magyarországról, Magyarország kormányáról, Magyarország miniszterelnökéről.

Fischer Iván tán már annyira elpatkányosult, hogy már azzal sincs tisztában, hogy minden szava hazugság és rágalom, sötét és alaptalan fantazmagória. Annyira patkánnyá lett, hogy beszűkült agyába már nem képes behatolni az értelem legcsekélyebb napsugára sem. Embertestű patkányként jár közöttünk, lelke - ha van egyáltalán - és szelleme már színtiszta patkány…

Fischer Iván lelke - ha van egyáltalán - és szelleme már színtiszta patkány…

2
https://nega.blogstar.hu/./pages/nega/contents/blog/22892/pics/lead_800x600.jpg
evolúciós zsákutca,fischer iván,genetikai hulladék,göncz árpád,hazaáruló,művészember,negativista,orbángyalázás,őspatkány,patkány
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Jörgen 2015-12-04 18:39:57
Ne sértsük meg a patkányokat azzal, hogy ezt a senkit hozzájuk hasonlítjuk.
Válaszolok
Peter 2015-12-04 15:30:06
Zsidópatkány.Korrekt..
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?