Negativista sejthalmazok


Ezek a negativista sejthalmazok - nem emberek, hanem sejthalmazok - azok, akiknek az egész lényük megtelt az undorító és bűzös negatívizmussal, tagadással, mocskolódással. Ezek azok, akik gyűlölettel telve kelnek, gyűlölettel telve fekszenek, ez teszi ki az egész napjukat. És most előbújtak a patkánylyukaikból, hogy "segítsenek" a menekülthordáknak.

Milyen lények ezek? Nekik mindig minden rossz. Bárkiről, bármikor és bárhol tudnak bármennyi rosszat mondani, feltéve, ha az illető nem tartozik a szűk brancshoz. 

A világlátásuk meglehetősen egyszerű:

számukra minden, amit Orbán és a Fidesz tesz vagy mond, az rossz, mucsai, korrupt, rasszista, fasiszta. Így aztán ezek több mint öt éve állandó letargiában élnek és várják, hogy jöjjön a nagy szabadító, aki majd "börtönbe juttatja az Orbánt".

Általában nagyon liberálisak és persze szociálisan nagyon érzékeny baloldaliak is. Bár némelyiknek eljutott a tudatáig legalább annyi, hogy amit ma Magyarországon liberálisnak és baloldalinak mondanak, az egy többé-kevésbé éplelkű és épelméjű ember számára örökre vállalhatatlan. Úgyhogy kezdenek föltünedezni köztük a nagyon-nagyon függetlenek. Mindentől és mindenkitől. Leginkább persze a valóságtól.

Egyszerű világlátásukból egyszerű élet következik: minden, amit tesz vagy mond Orbán, annak ők az ellentettjét csinálják, mondják. Mindegy miről van szó. Gondolkodni egy pillanatot nem hajlandóak, azonnal padlógázzal szembe indulnak.

A tények? Na, azok érdeklik őket a legkevésbé. A tények sohasem homályosíthatják el az ideológiai éleslátásukat. Ha nagyon vesztésre állnak (mint általában mindig), akkor kitalálnak ők tényeket. Mindegy mekkora hazugság vagy baromság, amit mondanak, onnantól az a tény, és aki mást állít, az hazudik, fasiszta, náci.

Minden nap telehányják a médiát és az internetet, hogy itt diktatúra van, eltiporták a sajtószabadságot, a 10 millióból 11 millió magyar már elmenekült az országból Orbán miatt, miközben milliók éheznek, a gyermekek éhen halnak, a kórházakban pedig már a vérvételbe is belehalnak, mert nincs pénz, mert mindent elvesz a gonosz Zorbán. 

Ám az emberek döntő többségét ez a hazugságáradat pont nem érdekli. Sőt, az embereknek elegük lett és már csömörük van ezekből a mindent lehúzó, reménytelenség mocskában fetrengő és a féktelen irigység bűzét árasztó hazug sejthalmazokból. 

Ezek meg bepiálva, befüvezve a mindennapi letargiájukban érezték, hogy létezésük fölösleges és hiábavaló. 

És akkor jöttek a menekültek, ezek meg rájuk csaptak, mint gyöngytyúk a takonyra. A hosszú és kilátástalan évek után végre úgy érezték, hogy fontosak, hogy tesznek valamit.

Természetesen a döntő többségnél a tevés az pont kimerül annyiban, hogy a facebookon osztogatja kamu fotókat és híreket a menekültek nagyszerűségéről. Tele pofával zengik, hogy be kell engedni mindenkit és segíteni rajtuk, mert ezek olyan elesettek és védtelenek.

Akik a templom környékét is kerülik, azok papolnak a keresztényi elvekről. A nagyon nagy részük tehát attól érzi magát fontosnak, hogy "sírok" felkiáltással posztol egy indexes idióta hírt arról, hogy egy rozzant sátrat itt hagyott a menekültek számára egy drogos holland, mert lusta volt hazacipelni. Valami nagyon tanult indexes meg ráfirkált angol nyelvű békeüzenetet, mintha a sátor elhagyója üzent volna a szegény-szegény menekülteknek. 

Fensőbbségesen oktatnak ki mindenkit kereszténységből, humanitásból, "europaizmusból" és természetesen, aki nem ért velük egyet, azt rögtön lerasszistázzák. 

Ők azok, akiknek mindig mindenben igazuk van. Ők mindent jobban tudnak. Sőt, ők mindent tudnak, rajtuk kívül viszont senki semmit. Ha valamiről ők véleményt nyilvánítanak, akkor az onnantól nem vélemény, hanem tény, sőt maga az igazság. Az egyetlen igazság. Megfellebbezhetetlen kinyilvánításuk tehát maga az abszolút igazság.

Soha még csak a szikrája sincs bennük annak, hogy másnak is lehet véleménye, sőt, akár igaza is. Nem, nem lehet. Csak és kizárólag nekik.

Együttérző, beleérző képességük addig terjed, ameddig az ő gondolatuk elér. Elvárják, hogy mindenki ne csak úgy gondolkodjon, ahogy ők, hanem úgy is érezzen. Ha ők valamit rossznak tartanak, azt mindenki rossznak kell tartsa, amit ők jónak tartanak, azt mindenki jónak kell tartsa. Ha nem, azonnal jön a fasiszta, rasszista, náci jelző.

Ha ők azt mondják, hogy márpedig mindenkit az ideözönlő hordából be kell fogadni, segíteni, támogatni, fizetni kell, akkor az úgy van. Vita? Hova gondolsz! Övék az igazság, vita erről nem lehet.

Nem lehet, mert akkor kiderülne, hogy létüknek még kevesebb értelme van, mint eddig volt. Sőt. Nem csak, hogy értelme nincs, nem csak, hogy haszna nincs, de inkább napról napra több kárt okoznak annak a társadalomnak, annak az országnak, amelybe beleszülettek.

Ezekről a negativista sejthalmazokról mindig egy facebookon terjedő „falfirka” jut az eszembe:

„ha meghalsz, neked már mindegy, csak a körülötted lévőknek rossz. Na, most ugyanez a helyzet, ha hülye vagy!”

És ezek menthetetlenül hülyék. Nekünk meg rossz.

https://nega.blogstar.hu/./pages/nega/contents/blog/19940/pics/lead_800x600.jpg
baloldali,liberális,menekült,negatív,negativista
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?