Gyurcsány egyszerű mint a faék


Gyurcsányt sokan őrültnek tartják. Valójában valószínűleg az is, de ennek ellenére képes hidegen, racionálisan, az érdekeinek megfelelően gondolkodni és cselekedni. Amikor őrültet játszik, akkor a leginkább hidegfejű játékos.

Gyurcsány a 2009-es bukását megtervezte. Úgy számított, hogy a jellegtelen Bajnai pont olyan erőtlen lesz, mint Medgyessy Péter volt. Ebben jól számított, hiszen láttuk mire ment a libatolvaj. A másik számítása azonban nem vált be. arra játszott, hogy a minél nagyobb bukás után, a zavarosban halászva ismét visszakapaszkodhasson a balliberális oldal élére. A hosszú kiszorítósdi azonban nem az ő terepe, elveszítette a türelmét és támogatói többségét is, így az MSZP-ből való kizárása elől a pusztító-romboló kivonulásba menekült.

Ekkor váltott arra a stratégiára, a túlélő üzemmódra, amelyet azóta is követ. Lakossági fórumain rájött, hogy hiába beszél gazdaságról, politikáról, bármiről, nem értik és nem is érdekli az embereket. Akkor élénkülnek föl, amikor Orbánt szidja. Gyurcsány ekkor ráébredt, hogy mindig össze tud annyi zsigeri Orbán gyűlölőt szedni, amely elég lehet a mentelmi joghoz neki és esetleg egy-két tettestársának is. Gyorsan megalapította hát minden idők egyik leggörényebb pártját, amelynek egyetlen valódi programpontja van: gyalázni Orbánt. Mindenhol, mindenki előtt és mindegy mivel. 

Gyurcsány rájött, hogy ez a két-háromszáz ezer lény olyan masszát alkot, amelyet csak egy dolog tart össze: Orbán irracionális gyűlölete. Innentől fogva Gyurcsánynak csak arra kellett és kell ma is figyelnie, hogy ezen a terepen csak ő legyen jelen. Rájött, hogy bármilyen gyalázatosat hazudhat, bármi képtelenséget behányhat a magyar közéletbe, ha abban kötelező vörös farokként ott szerepel az Orbángyalázás, ezek a lények kitartanak mellette és kitartásuk akár szavazatra is váltható.

Ezért fordulhat elő az, hogy minden normális ember a fejét fogja, amikor Gyurcsány megszólal. Sokan meg vannak győződve arról, hogy politikai öngyilkosság, amit művel. A jóérzésű ember értetlenül és megvetéssel nézi, amikor például nyíltan hirdeti, hogy feljelentette Orbánt Brüsszelben. A többség legyint, hogy tényleg egyre őrültebb Gyurcsány. Pedig ebből a szempontból nem őrült. Nagyon is racionális. Tudja, hogy mindig neki kell a legnagyobb gyalázatot Orbánra szórni. Lehetőleg olyat, amely után másnak már kellemetlen Orbánozni. Általában sikerül is neki.

S mivel sikerül, a pártja továbbra is mérhető támogatottsággal bír, a megrogyott, vezetői válsággal is küzdő balliberális oldalon pedig továbbra is tényező. 

Faék egyszerűségű politika? Az! De Gyurcsány céljainak és választóinak tökéletesen megfelel.

Zsák a foltját...

1
https://nega.blogstar.hu/./pages/nega/contents/blog/19902/pics/lead_800x600.jpg
dk,gyurcsány ferenc,mszp,negatív,negativista
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Lajos 2015-08-26 21:10:18
Csak az a kérdésem, hogy ha valaki közéleti ember akar lenni miért nem vizsgálják meg az elmeállapotát?
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?